zamknij

Nie masz jeszcze konta?
Utwórz je.
Nie pamiętasz loginu?
Kliknij tutaj.
Nie pamiętasz hasła?
Kliknij tutaj.
Panel logowania

Znajdź opiekunkę

dane dostarcza: niania.pl

Ostatnio dodane zdjęcia.

baner-zostan_redaktorem

Użytkownicy online

Witamy, Gościu Serdeczny
ProszÄ™ zaloguj siÄ™ albo zarejestruj.    Nie pamiÄ™tasz hasÅ‚a?

Czy dziewczynki szybciej uczÄ… siÄ™ mowy?
(1 wejść) (1) Gość
Wszystko o dzieciach w wieku od jednego do dwóch lat.
W dółStrona: 1
TEMAT: Czy dziewczynki szybciej uczÄ… siÄ™ mowy?
Czy dziewczynki szybciej uczÄ… siÄ™ mowy?
1 Rok, 9 mies. temu #122
 Użytkownik poza Siecią Jola2
Fresh Boarder
graphgraph

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Oklaski: 0
Mój półtoraroczny synek nie potrafi jeszcze mówić. Lekarz twierdzi, że nie ma w tym nic dziwnego ponieważ ma na to jeszcze czas a dziewczynki mówią wcześniej. Poza tata, mama Kubuś wydaje z siebie tylko sylaby. Tymczasem córka mojej koleżanki, która jest w tym samym wieku co on mówi już bardzo ładnie i wyraźnie. Czy powinnam się tym niepokoić? Co mogę zrobić?
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
O:Czy dziewczynki szybciej uczÄ… siÄ™ mowy?
1 Rok, 9 mies. temu #139
 Użytkownik poza Siecią Rademenes
Fresh Boarder
graphgraph

podobno to jest bardzo indywiduane, ale faktycznie dziewczynkiw ydają się mieć "lżejszą" mowe. Jak nasza córcia poszła do grupy przed-przedszkolnej 2-latków, to mówiła lepiej niż wszyscy chłopcy... ale myślę, że to bardzo ogólna i zwyczajowa regułą, od której oczywiście są wyjątki
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
1 Rok, 9 mies. temu #142
 Użytkownik poza Siecią malutka
Fresh Boarder
graphgraph

Oklaski: 1
W moim otoczeniu również zauważyłam że dziewczynki zazwyczaj są bystrzejsze. Córka mojej siostry pomimo że jest miesiąc mlodsza od mojego synka, wydaje się być "starsza". Po zabawie widać że szybciej się rozwija. I więcej mówi. No ale każde dziecko rozwija się w swoim tempie..
1 Rok, 9 mies. temu #195
 Użytkownik poza Siecią Mariola
Fresh Boarder
graphgraph

Moi chłopcy tez mówili później od swoich koleżanek w tym samym wieku. Ale jak już zaczęli to nadrabiają to aż za bardzo. Tak więc nie martw się tym. Daj im trochę czasu. Dziewczyny mają rację, że to sprawa indywidualnego rozwoju
Do góryStrona: 1