zamknij

Nie masz jeszcze konta?
Utwórz je.
Nie pamiętasz loginu?
Kliknij tutaj.
Nie pamiętasz hasła?
Kliknij tutaj.
Panel logowania

Znajdź opiekunkę

dane dostarcza: niania.pl

Ostatnio dodane zdjęcia.

baner-zostan_redaktorem

Użytkownicy online

Witamy, Gościu Serdeczny
ProszÄ™ zaloguj siÄ™ albo zarejestruj.    Nie pamiÄ™tasz hasÅ‚a?

Smoczek?
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 1
TEMAT: Smoczek?
Smoczek?
1 Rok, 9 mies. temu #106
 Użytkownik poza Siecią myszka90a
Fresh Boarder
graphgraph

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Oklaski: -1
Co sądzicie na temat smoczka? Sama nie wiem czy uczyć swoje maleństwo ssać smoczek..mam podzielone zdanie na ten temat. Co Wy o tym sądzcie? Mam nadzieje, że wypowiedzą się bardziej doświadczone matki i doradzą...
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
O:Smoczek?
1 Rok, 9 mies. temu #138
 Użytkownik poza Siecią Rademenes
Fresh Boarder
graphgraph

Oklaski: 0
Ja jestem za, jesli dzieciaczek jest niepsokojny i trudno mu samemu się utulić. Trzeba tylko uważać, zeby w ciagu dnia częściej było bez smoka w buzi niż ze smokiem np wyjmowac śpiącemu maluchowi smoczka jak już uśnie
Warto odstawić smoka ok 2 lat - tak nam sie udalo, przy pomocy "wróżki" i prezentu na wymiane zamiast smoczka
Corka ma proste ząbki, żadny kłopotów z mówieniem, takze smoczek nic złego nie narobił
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
1 Rok, 9 mies. temu #196
 Użytkownik poza Siecią Mariola
Fresh Boarder
graphgraph

Mój starszy synek wychowywał się ze smoczkiem do 1,5 roku a mimo to ma piękne równe ząbki. Młodszy w ogóle nie miał smoczka a już teraz dentysta stwierdził, że będą problemy ze zgryzem. Więc sama nie wiem co lepsze. Jeżeli jeszcze nie dałaś dziecku smoczka to może już tego nie rób.
1 Rok, 9 mies. temu #199
 Użytkownik poza Siecią ulekk
Admin
graphgraph

Oklaski: 1
Nasz Gabryś w ogóle nie chciał smoczka.
Nie było mowy, żeby mu wcisnąć.
Wydaje mi się, że to jest bardzo indywidualna sprawa i nie ma jednej odpowiedzi.
Jak dziecko chce to można dawać a jak nie chce to nie dawać.
1 Rok, 9 mies. temu #206
 Użytkownik poza Siecią Jola2
Fresh Boarder
graphgraph

Moje dziecko w ogóle nie chciało smoczka i jestem z tego zadowolona. Tak jest dużo prościej. Smoczek można podać dziecku gdy naprawdę tego chce ale po co go do tego przyzwyczajać skoro radzi sobie bez niego?
Do góryStrona: 1