zamknij

Nie masz jeszcze konta?
Utwórz je.
Nie pamiętasz loginu?
Kliknij tutaj.
Nie pamiętasz hasła?
Kliknij tutaj.
Panel logowania

Znajdź opiekunkę

dane dostarcza: niania.pl

Ostatnio dodane zdjęcia.

baner-zostan_redaktorem

Użytkownicy online

Witamy, Gościu Serdeczny
ProszÄ™ zaloguj siÄ™ albo zarejestruj.    Nie pamiÄ™tasz hasÅ‚a?

Zanim zajdę w ciążę
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 1
TEMAT: Zanim zajdę w ciążę
Zanim zajdę w ciążę
1 Rok, 9 mies. temu #102
 Użytkownik poza Siecią Bronia
Fresh Boarder
graphgraph

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Oklaski: 0
Planuję zajście w ciążę jednak w chwili obecnej walczę z rzuceniem palenia. Wiem, że lepiej zrobić to przed zajściem w ciążę. Czy oprócz tego powinnam jakoś specjalnie się do tego przygotować? Z tego co wiem, oboje z mężem jesteśmy zdrowi. Czy konieczne są specjalne badania?
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
O:Zanim zajdę w ciążę
1 Rok, 9 mies. temu #144
 Użytkownik poza Siecią AgnieszkaK
Fresh Boarder
graphgraph

Oklaski: 2
Najlepiej byłoby gdybyś poszła do lekarza ginekologa. On zdecyduje jakie badania powinnaś przeprowadzić. Ja robiłam przed ciążą USG brzucha ale z tego co wiem, to nie jest to konieczne w każdym przypadku. I zanim zaszłam w ciążę przyjmowałam Folik.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
1 Rok, 9 mies. temu #145
 Użytkownik poza Siecią malutka
Fresh Boarder
graphgraph

Oklaski: 1
Właśnie - zalecane jest przyjmowanie kwasu foliowego na 6 miesięcy przed planowanym zajściem w ciążę.
1 Rok, 9 mies. temu #164
 Użytkownik poza Siecią MonikaM
Fresh Boarder
graphgraph

Mi też lekarz zalecił przyjmowanie kwasu foliowego. To podobno wpływa na zmniejszenie ryzyka wad wrodzonych. Tak więc łykam sobie ten kwas i czekam. Zmieniłam też dietę na dużo zdrowszą i staram się prowadzić zdrowy tryb życia.
1 Rok, 9 mies. temu #190
 Użytkownik poza Siecią Bronia
Fresh Boarder
graphgraph

Dzięki dziewczyny! Lecę kupić ten kwas foliowy. Zainteresował mnie też inny wątek na forum, ten o szkodliwych witaminach, więc trochę poczytałam na ten temat i znalazłam, że przed ciążą też nie powinno się brać witaminy A. Co wy na to?
Do góryStrona: 1