zamknij

Nie masz jeszcze konta?
Utwórz je.
Nie pamiętasz loginu?
Kliknij tutaj.
Nie pamiętasz hasła?
Kliknij tutaj.
Panel logowania

Znajdź opiekunkę

dane dostarcza: niania.pl

Ostatnio dodane zdjęcia.

baner-zostan_redaktorem

Użytkownicy online

Witamy, Gościu Serdeczny
ProszÄ™ zaloguj siÄ™ albo zarejestruj.    Nie pamiÄ™tasz hasÅ‚a?

Rodzeństwo, które się bije
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 1
TEMAT: Rodzeństwo, które się bije
Rodzeństwo, które się bije
1 Rok, 9 mies. temu #86
 Użytkownik poza Siecią dziuniaaa89
Fresh Boarder
graphgraph

Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Oklaski: 0
Mam problem. Moi synowie - w wieku 4 i 6 lat- ciągle się kłócą i biją. Krzyczę na nich, tłumaczę, ale to nic nie pomaga...co mam zrobić, żeby chłopcy w końcu zaczęli normalnie ze sobą się bawić?
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
O:Rodzeństwo, które się bije
1 Rok, 9 mies. temu #237
 Użytkownik poza Siecią Mariola
Fresh Boarder
graphgraph

Nie wiem jak to u Ciebie wygląda ale ja miałam podobny problem, który udało mi się rozwiązać. Chłopcy mają wspólny pokój więc o awantury było łatwo. Wyznaczyłam każdemu z nich własną strefę i przedzieliłam ją parawanem. Nie mają prawa przekraczać jej bez wyraźnego zaproszenia. Każdy ma własne miejsce do zabawy i własne zabawki. Teraz nie przeszkadzają sobie nawzajem. Kłótnie ustały.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
O:Rodzeństwo, które się bije
12 mies. temu #465
 Użytkownik poza Siecią Ciufcia.pl
Fresh Boarder
graphgraph

Z rozdzieleniem parawanem pokoju to był bardzo dobry pomysł.
Dobrym sposobem na takich złośników jest też po prostu nie reagowanie. Dzieci poprzez kłótnie często starają się zwrócić na siebie uwagę rodziców, lub też poczuć pewną władzę nad rodzeństwem (wykonywaną rękami rodziców). Jeżeli więc Twoi synowie kłócą się bardzo dużo i wręcz demonstracyjnie, nie wdawaj się z nimi w dyskusje. Podejdź, powiedz, żeby się uspokoili, ewentualnie wyślij do kąta na pięć minut. Gdy sprawa przycichnie - pobaw się z nimi.

--
Dla nas rodziców najważniejszą sprawą jest dawanie szczęścia dzieciom. Dla dzieci nawet jeśli tego nie wiedzą, najważniejszy jest rozwój. Wspieramy ten rozwój poprzez codzienne wspólne zabawy.
Gry dla dzieci Angielski dla dzieci Zabawy dla dzieci Bajki dla dzieci
Do góryStrona: 1